Hyundai IONIQ 6 ujede na jedno nabití 614 kilometrů

Aerodynamický, elektrifikovaný sedan Hyundai IONIQ 6 se s dojezdem 614 kilometrů podle metodiky WLTP zařadí mezi energeticky nejúspornější mainstreamové elektromobily nabízené na současném trhu.

IONIQ 6 bude se spotřebou elektrické energie 13,9 kWh/100 kilometrů podle WLTP jedním z energeticky nejhospodárnějších elektromobilů na trhu. Na český trh bude uveden na přelomu tohoto roku.

Pozoruhodný dojezd modelu IONIQ 6 umožnila z velké části speciální platforma pro elektromobily koncernu Hyundai Motor Group s označením E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Neméně důležitou roli sehrál také ultra nízký aerodynamický odpor vzduchu tohoto aerodynamického, elektrifikovaného sedanu.

E-GMP poskytuje optimální elektrické výkony a ultra rychlé, 800V nabíjení, které za pouhých 15 minut umožňuje prodloužit dojezd až o 351 kilometrů. Nabití z 10 na 80 % trvá 18 minut. Systém podporuje 400V nabíjení bez potřeby dodatečných komponentů nebo adaptérů. IONIQ 6 může být díky platformě E-GMP s inovativní technologií V2L (Vehicle-to-Load) kanceláří na kolech nebo mobilním záložním zdrojem elektrické energie. Nový model může nabíjet elektrická zařízení, například při kempování nebo výpravách do přírody.

Společnost Hyundai Motor maximalizovala dojezd elektromobilu IONIQ 6 prostřednictvím pečlivé práce na aerodynamickém designu i celkové konstrukci. Tento vůz se může pochlubit součinitelem aerodynamického odporu vzduchu 0,21, což je nejnižší hodnota v produktové nabídce společnosti Hyundai a jedna z nejnižších hodnot v rámci celého automobilového průmyslu.