Opel poprvé ukázal sportovně laděné elektrické modely Astra GSe

Sportovní budoucnost Opelu bude elektrická. Značka poprvé ukazála sportovně laděné hybridní modely Astra GSe a Astra Sports Tourer GSe. Mají podvozek s nižší světlou výško, specificky naladěné řízení i zavěšení kol.

Po oznámení, že Opel oživí GSe jako nové označení svých dynamických a elektrifikovaných modelů německá automobilka zveřejnila první informace a oficiální fotografie nových modelů. Jako plug-in hybridy nabídnou nové kombi Astra Sports Tourer GSe i pětidveřový hatchback Astra GSe rovnováhu mezi jízdním komfortem a špičkovou ovladatelností orientovanou na výkon v kombinaci s odpovědností k životnímu prostředí.

„Nová Astra GSe i kombi Astra Sports Tourer GSe jsou ideálními modely pro uvedení naší nové dynamické značky. A to plně v souladu s naší strategií stát se do roku 2028 čistě elektrickou značkou,“ řekl generální ředitel automobilky Opel Florian Huettl.

S působivým systémovým výkonem 165 kW/225 k a maximálním točivým momentem 360 Nm se nová Astra GSe i Astra Sports Tourer GSe vyrovnají nejlepším představitelům svých tříd, a to nejenom pokud jde o zrychlení nebo maximální rychlost. Nové modely dostaly o 10 milimetrů snížený podvozek.

Sportovní řízení je specifické pro modely GSe, pružiny i olejové tlumiče předního i zadního zavěšení jsou speciálně vyladěny jak pro dynamickou jízdu, tak pro odpovídající komfort. Tlumiče KONI jsou vybaveny technologií FSD (Frequency Selective Damping), která umožňuje různé charakteristiky tlumení vysokých frekvencí (zavěšení kol) proti nízkým frekvencím (pohyby karoserie). Také stabilizační systém ESP je speciálně upravený pro použití v modelech GSe, jeho práh aktivace byl posunut směrem nahoru, aby vše odpovídalo dynamickému jízdnímu stylu.

Označení „GSe“ bývalo u Opelu zkratkou „Grand Sport Einspritzung“ a avizovalo použití nejmodernějšího systému vstřikování u modelů Opel Commodore GS/E či Opel Monza GSE. Nyní se GSe, nově definované jako „Grand Sport electric“, stává označením sportovně laděných nejvýkonnějších verzí modelové škály automobilů Opel.