Začaly přípravy 4. ročníku výstavy e-SALON - nabídne to nej z čisté mobility

Začaly přípravy 4. ročníku výstavy e-SALON - nabídne to nej z čisté mobility

Společnost ABF už pracuje na novém, v pořadí už čtvrtém, ročníku veletrhu čisté mobility s tradičním názvem e-SALON. Novinkou bude rozšíření o oborovou sekci e-TECHNOLOGY. Hlavním lákadlem se, stejně jako v předchozích letech, stanou nejnovější elektromobily, hybridní a další ekologická vozidla i dopravní prostředky.

Loňský ročník e-SALONu v listopadu navštívilo více než 16 tisíc návštěvníků, na akci se akreditovalo 109 odborných novinářů. Hvězdami výstavy se staly elektromobily značek Škoda i Volkswagen, Ford se pochlubil SUV Mustang Mach-E, Porsche supersportem Taycan, Taycan Cross Turismo či Panamera 4S E-Hybrid Sport. Audi na výstavě ukázalo Q4 e-tron Sportback, ale i e-tron GT, Hyundai své modely Tucson PHEV, Santa Fe PHEV, Ioniq 5, Kona EV i vodíkové Nexo. Návštěvníci viděli v Letňanech i nejnovější model Tesla Y, premiéru měl i malý elektromobil CUPRA BORN. Svět užitkových vozů zastoupily novinky VW Multivan Highline a eCrafter.

„Jedním z hlavních taháků byla novinka značky Dacia s názvem Spring, která se stala nejlevnějším konvenčním elektromobilem na trhu. Úspěch slavila i česká výstavní premiéra Renaultu Megane E-Tech. Návštěvníci tradičně hojně využívali možnost testovacích jízd s různými ekologickými novinkami. K dispozici byly desítky ekologických vozidel, celkem proběhlo 1528 testovacích jízd. Pro návštěvníky bylo připraveno i testování elektromotorek, elektrokol a dalších elektrovozítek. V doprovodném programu měl velký úspěch stánek spolupořadatele akce TV Prima, kterému dominoval žlutý autobus propagující seriál Slunečná,“ shrnula ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Odborníci na veletrhu navštívili souběžně konaný 3. ročník konference Čistá mobilita s tematickými bloky Čistá mobilita v ČR, Automobilový trh za rozcestím, Podpora čisté mobility i Aktuální stav elektromobility. Druhý den byl věnován konferenci ENERGO SUMMIT.

E-salon 2022 opět s novinkami

Pořadatelské společnost ABF ve spolupráci s televizí Prima a jejím pořadem Autosalon připravují na rok 2022 další novinky spojené s oblíbenou výstavou. Rozšířena bude o oborovou sekci e-TECHNOLOGY zahrnující například bateriová úložiště, ale i prezentace výrobců, dodavatelů, distributorů a poskytovatelů služeb bezemisních, větrných i vodních produktů a jejich řešení.

„Nejnovější vozy s alternativními pohony obsadí moderní haly 3 a 4, v hale 2 se budou prezentovat všechny exponáty a technologie spojené s elektromobilitou a firmy z oblasti e-TECHNOLOGY. V hale 8 se budou odehrávat testovací jízdy. Po celou dobu výstavy opět nebude chybět bohatý doprovodný program jak pro odborníky, tak pro širokou veřejnost,“ doplnila Jana Nosálová.

Čtvrtý ročník veletrhu e-SALON se bude konat ve dnech 10. – 13. listopadu 2022 na výstavišti PVA EXPO Praha v Letňanech.

Generálním partnerem veletrhu e-SALON je Skupina ČEZ.