Třetí ročník veletrhu e-SALON navštívilo přes 16 tisíc zájemců o čistou mobilitu

Třetí ročník veletrhu e-SALON navštívilo přes 16 tisíc zájemců o čistou mobilitu

Praha, 22. listopadu 2021 – Přehlídka čisté mobility e-SALON přilákala na letňanské výstaviště PVA EXPO PRAHA ve dnech 11. až 14. listopadu celkem 16 373 návštěvníků. Na třetím ročníku veletrhu, jehož spoluorganizátorem je TV Prima, se představilo přes osm desítek vystavovatelů s více než dvěma stovkami modelů elektromobilů, dobíjecími technologiemi, novinkami z oblasti infrastruktury moderní mobility a dalšími unikáty. V roce 2022 proběhne e-SALON v termínu 10.–13. 11. Generálním partnerem veletrhu e-SALON 2021 je Skupina ČEZ.

Celkem 81 vystavovatelů ze dvou států zaplnilo během přehlídky e-SALON 11 500 čtverečních metrů výstavní plochy v PVA EXPO PRAHA. Mezi více než 16 tisíci návštěvníky byli profesionálové z oboru, kterým byl vyčleněn první den akce, i široká veřejnost. Obrovský zájem o čistou mobilitu ukázal nejen počet návštěvníků, ale také doprovodný program veletrhu. „Silnou účast zaznamenaly konference ČISTÁ MOBILITA a ENERGO SUMMIT určené pro odborníky. Široká veřejnost si nenechala ujít především testovací jízdy více než dvou desítek elektromobilů, kterých se v areálu výstaviště uskutečnilo více než devět stovek,“ řekla ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Hvězdné novinky i české premiéry

Letošní e-SALON byl také místem, kde se představovaly významné novinky světových značek. ŠKODA AUTO představila nejen čistě elektrické či plug-in hybridní modely, ale ukázala i všechny navazující služby, které jsou součástí celého ekosystému elektromobility mladoboleslavské automobilky. Ford se pochlubil SUV Mustang Mach-E, Porsche supersportem Taycan, Taycan Cross Turismo či Panamera 4S E-Hybrid Sport Turismo a Mitsubishi technicky zajímavým SUV Eclipse Cross PHEV.

Jedním z hlavních taháků byla i novinka značky Dacia s názvem Spring, která se stane nejlevnějším elektromobilem na trhu s cenovkou pod půl milionu korun. Značka Renault se na veletrhu prezentovala novým Megane E-Tech. Audi ukázalo Q4 e-tron Sportback, ale i e-tron GT, Hyundai své modely Tucson PHEV, Santa Fe PHEV, Ioniq 5, Kona EV či vodíkové Nexo.

Návštěvníci viděli v Letňanech i nejnovější model Tesla Y. Volkswagen představil rozrůstající se rodinu ID, včetně premiéry SUV kupé ID.5 a vůbec poprvé také představil koncept ID. LIFE. Svoji premiéru měl i CUPRA BORN. Svět užitkových vozů zastoupily značky GOUPIL, tradiční značka VW, která předvedla hned několik modelů dodávek, a to VW Multivan Highline a eCrafter.

Kromě elektromobilů v Letňanech zazářily také produkty od výrobců dobíjecích stanic, dodavatelů energií, manipulační a komunální techniky i elektrokol, která jsou v této době velmi populární. Nechyběli ani výrobci vozítek pro imobilní osoby, manipulační a komunální techniky či výkonné elektrické nakladače společnosti Kovaco Electric. K vidění byly např. produkty společností Mountfield, Shimano, Unicorn, Phoenix Contact, Schrack Technik, TPC Industry a dalších.

V rámci doprovodného programu se mohli návštěvníci z řad široké veřejnosti osobně setkat s hvězdami seriálu Slunečná, který vysílá spoluorganizátor veletrhu TV Prima, a odvézt si z výstaviště také jejich autogram.

Více o veletrhu najdete na www.e-salon.cz.

Elektromobilita je pro energetiku logickým trhem, Skupina ČEZ se jí proto systematicky věnuje již přes 10 let. Provozujeme největší síť veřejného dobíjení v ČR s více než 320 stanicemi. Rychlodobíjecí stanice vznikají i díky podpoře z evropského programu CEF (Connecting Europe Facility). Současně nabízíme širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro jednotlivce, firmy, municipality a kraje.

 

 

Lucie Bártová

vedoucí PR oddělení ABF

bartova@abf.cz