Třetí ročník veletrhu e-SALON se blíží

Praha 14. 7. 2021

Třetí ročník e-SALONu se blíží. V listopadu nabídne to nejaktuálnější ze světa elektromobility

Protikoronavirová opatření v roce 2020 neumožnila pořádat třetí ročník úspěšného veletrhu čisté mobility s názvem e-SALON. Přesunut byl proto na listopad 2021. Společnost ABF už intenzivně připravuje obsazení výstavních ploch a program výstavy. Návštěvníci se mohou těšit mimo jiné na nejnovější elektromobily, hybridní a další ekologická vozidla.

Automobilové novinky opět obsadí halu 4. Mezi automobilky, které by měly představit své elektrifikované novinky, patří tradičně domácí značka Škoda, kromě jiných, s modelem Enyaq cupé. Ford se pochlubí sportovně střiženým sportovním SUV Mustang Mach-E, Porsche supersportem Taycan a Mitsubishi technicky zajímavým SUV Eclipse Cross PHEV, které umí být „malou elektrárnou“ na cestách pro nejrůznější spotřebiče. Korejská značka KIA ukáže elektrovozy ev6 a e-Niro. Mezi hlavní taháky se určitě zařadí i novinka značky Dacia s názvem Spring, která se stane nejlevnějším elektromobilem na trhu s cenovkou pod půl milionu korun.

Nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet

V hale 6 si návštěvníci tradičně budou moci prezentované vozy otestovat. „Návštěvníci na naší výstavě vždy oceňují možnost testovacích jízd, které v tak bohaté formě na veletrzích podobného typu nebývají obvyklé. Víme, že je něco jiného auta pozorovat a něco jiného vyzkoušet jejich vlastnosti,“ uvědomuje si ředitelka veletrhu Jana Nosálová. Součástí výstavy budou i doplňky, služby, aplikace a legislativa spojené s alternativními pohony vozidel.

Doprovodný program myslí na budoucnost

Veletrh e-SALON tradičně nabízí i bohatý doprovodný program zahrnující odborné přednášky, workshopy i konferenci SMART CITIES a ČISTÁ MOBILITA.

Třetí ročník veletrhu e-SALON se bude konat ve dnech 11. – 14. listopadu 2021 na výstavišti PVA EXPO Praha v Letňanech. Úvodní den bude tradičně patřit médiím a odborníkům, pro širokou veřejnost bude akce zpřístupněna o den později.

Generálním partnerem výstavy je Skupina ČEZ.