e-SALON v Letňanech podruhé na větší ploše a se spoustou premiér

Na úspěšnou premiéru veletrhu čisté mobility s názvem e-SALON 2018 naváže na výstavišti PVA EXPO PRAHA Letňany jeho druhý ročník. Konat se bude od 14. do 17. listopadu 2019. Návštěvníci se mohou těšit na premiéry nových ekologických aut i dalších prostředků čisté mobility na rozšířené výstavní ploše.

Premiérový ročník e-SALONU navštívilo skoro 23 tisíc návštěvníků. Zaujal ale také odborníky. Na akci se akreditovalo 174 novinářů, které zajímaly nejen vystavené exponáty, ale i tématické přednášky zabývající se čistou mobilitou, sdílenými daty i veřejnou dopravou ve městech.

Nejzářivějšími hvězdami výstavy se staly elektromobily Audi e-tron a Jaguar e-Pace.

„Velkým tahákem byly také testovací jízdy pro návštěvníky s více než dvěma desítkami elektromobilů a hybridů. Úspěch akce podtrhla i účast vystavovatelů z oblasti letectví,“ shrnula ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

e-SALON 2019 nabobtná

Pozornost pořadatelů už se ale zaměřuje na e-SALON 2019. Ten se odehraje na větší výstavní ploše, bohatší bude mít i doprovodný program.

Prezentaci výrobců a provozovatelů veřejných nabíjecích stanic pro elektromobily a infrastruktury přesuneme do haly 2. V hale 3 a 4 tak budou jen stánky automobilových a motocyklových značek prezentujících elektrické a hybridní vozy i motocykly,“ upřesňuje Jana Nosálová.

Na výstavě by neměly chybět elektrické novinky domácí značky Škoda, tedy elektromobil Citigo iV a hybridní model Superb iV. Představeny ale budou i další elektrifikované vozy mnoha automobilových značek, které v čisté mobilitě něco znamenají.

Součástí výstavy budou i doplňky, služby, aplikace a legislativa spojené s alternativními pohony vozidel. e-SALON opět přinese atraktivní doprovodný program s možností testovacích jízd. Připravena bude také konference i-City zaměřena na inteligentní ekologickou dopravu ve městech.

Billboardová kampaň už začala

Propagaci e-SALONU 2019 odstartovala jarní billboardová kampaň na padesátce billboardů v Praze a na hlavních tazích do hlavního města.

„Další velkou billboardovou kampaň plánujeme na říjen a listopad. Na více než dvou stovkách billboardů chceme prezentovat nejen výstavu, ale vizuálně i přihlášené exponáty, tedy ekologická auta a motocykly, upřesňuje za pořadatelskou společnost ABF ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ

Elektromobilita je pro energetiku logickým trhem, Skupina ČEZ se jí proto systematicky věnuje již 10 let. Provozuje největší síť veřejného dobíjení v ČR s více než 150 stanicemi. Rychlodobíjecí stanice vznikají i díky podpoře z evropského programu CEF (Connecting Europe Facility). Současně Skupina ČEZ nabízí širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro jednotlivce, firmy, municipality a kraje.

Výstava, kterou společně pořádají společnost ABF a televize Prima, se bude konat ve dnech 14. – 17. listopadu 2019 na výstavišti PVA EXPO PRAHA Letňany.