Škoda auto vybuduje v ČR 7 000 dobíjecích stanic

Do roku 2025 uvolní Škoda na výstavbu interní dobíjecí infrastruktury s téměř sedmi tisící dobíjecími body ve svých českých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách, Vrchlabí a v jejich okolí přibližně 32 milionů eur. Nabíjecí stanice budou k dispozici především zaměstnancům automobilky.

K plánovaným 3 600 dobíjecím bodům v areálu závodů přibude dalších 3 100 v jejich okolí, které budou k dispozici všem zaměstnancům. Dobíjecí infrastrukturu v areálech společnosti v současné době testují oddělení technického vývoje, řízení kvality, prodeje a výroby.

V roce 2018 investovala česká automobilka 3,4 milionu eur do výstavby interní dobíjecí infrastruktury v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi. Pro vlastní zkušební provoz v současnosti využívá víc než 300 dobíjecích bodů.

Letos Superb plug-in hybrid a elektrické Citigo

Budoucnost značky Škoda je elektrická. „Do konce roku 2022 uvedeme na trh více než deset elektrifikovaných modelů. V roce 2019 začneme s modelem Superb s plug-in-hybridním pohonem a plně elektrickou verzí modelu Citigo,“ zdůrazňuje Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

V roce 2020 bude zahájena výroba sériové verze studie Škoda Vision iV, která byla představena na autosalonu v Ženevě. V rámci Strategie 2025 investuje společnost v příštích čtyřech letech dvě miliardy eur do vývoje elektrických vozů a nových služeb, souvisejících s mobilitou. Jde o největší investiční program v historii mladoboleslavské automobilky.

Mladá Boleslav bude Smart City

Společně s energetickou společností Ško-Energo, která pro Škodu přes 20 let dodává energii, a také s městem chce automobilka přeměnit Mladou Boleslav ve Smart City.