Výstaviště v Praze Letňanech přivítá unikátní přehlídku čisté mobility

V listopadu se v Praze uskuteční e-SALON, jediný specializovaný evropský veletrh čisté mobility. Představí se na něm nejen ekologická auta lídrů v e-mobilitě, ale i výrobci a provozovatelé veřejných nabíjecích stanic pro elektromobily. Součástí výstavy budou i doplňky, služby, aplikace i legislativa spojené s alternativními pohony vozidel.

Světové automobilky mají velkolepé plány s elektrifikací svých modelů. Do přechodu na ekologické pohony budou investovat miliardy EUR. Přesto v Evropě stále chybí významný veletrh orientovaný komplexně na čistou mobilitu a infrastrukturu. První velkou akci s názvem e-SALON připravuje na listopad společnost ABF ve spolupráci s televizí Prima a jejím pořadem Autosalon.

„V Evropě jsou veletrhy, které jsou zaměřené spíš na koncepty SmartCity. Veletrhu se zúčastní většina značek, které v segmentu čisté mobility něco znamenají. Akce bude oborově členěna do osmi kategorií, ve kterých se představí nejen samotné automobily, ale i další vozidla na alternativní pohon. Prezentována bude i potřebná infrastruktura, také doplňky, služby, aplikace, legislativa i možnosti financování a dotací,“ představuje e-SALON ředitel pořádající společnosti ABF Tomáš Kotrč.

Hlavními lákadly výstavy na ploše přesahující deset tisíc metrů čtverečních budou pochopitelně automobilové novinky s elektrickými a hybridními pohony.

„Hlavními tématy výstavy budou pochopitelně elektromobily, hybridy, autonomní řízení a technika s tím spojená. Na veletrhu nebudou chybět hlavní hráči v zelené mobilitě.  Prezentovat se také budou výrobci a provozovatelé veřejných nabíjecích stanic pro elektromobily,“ říká E-expert výstavy a pořadu Autosalon TV Prima Jan Říha.

Veletrh e-SALON přinese také atraktivní doprovodný program nejen pro odborníky.

„Součástí veletrhu bude vyhlášení odborné ankety EcoCar roku. Nabídneme i odborné semináře s Asociací čisté mobility a konferenci i-City zaměřenou na inteligentní ekologickou dopravu ve městech,“ doplňuje za ABF Tomáš Kotrč.

Veletrh e-SALON se bude konat ve dnech 15. – 18. listopadu 2018 na výstavišti PVA EXPO Praha v Letňanech. (Generálním partnerem akce je společnost ČEZ)