Nissan vyhrál cenu v oblasti ekologických řešení

Společnost Nissan byla při předávání cen FT/IFC Transformational Business Awards oceněna za svůj systém „vozidlo v síti“ a znovupoužití akumulátorů. Cena pro ekologická řešení Excellence in Climate Solutions Award byla automobilce udělena za revoluční práci na vývoji technologií elektromobilů a systémů energetických služeb.

Ocenění je součástí cen FT/IFC Transformational Business Awards, které uděluje deník Financial Times a společnost International Finance Corp., která je členem skupiny World Bank. Soutěž se zaměřuje na revoluční řešení problémů globálního rozvoje. Mezi dřívější výherce patří fond Cross-Boundary Energy v Keni, Rwandě a Ghaně, který zvýšil účinnost solárních řešení, a nadace Piramal Foundation v Indii, která za pomoci technologie poskytuje vesnicím přístup k pitné vodě.

Elektřina z auta zpátky do sítě

Systém „vozidlo v síti“ společnosti Nissan umožňuje energii z elektromobilů vracet zpátky do elektrické sítě. Síť díky tomu může být stabilnější a udržitelnější. Zákazníci zároveň mohou lépe spravovat své zásobování energií. Systémy Nissan na znovuvyužití jednotek pro skladování energie využívají akumulátory demontované z elektromobilů Nissan LEAF a e-NV200. Tyto akumulátory se promění na jednotky určené ke skladování energie pro domácnosti a jiné typy budov.

Cesta k budoucnosti bez emisí

Práce společnosti Nissan v oblasti vývoje elektromobilů a technologií energetických služeb je součástí její vize Inteligentní mobility, jejímž cílem je změnit způsob řízení automobilů, jejich pohon a úlohu v životě společnosti.

„Toto ocenění je potvrzením trvalé snahy společnosti Nissan o integraci technologie elektromobilů do společnosti,“ uvedl výkonný viceprezident společnosti Nissan Daniele Schillaci. „Od uvedení prvního masově vyráběného elektromobilu Nissan LEAF přes vývoj technologie ‚vozidlo v síti‘ budeme v rámci vize Inteligentní mobility Nissan i nadále hledat cestu k budoucnosti bez emisí.“

Pro zákazníky ve Velké Británii Nissan nedávno uvedl na trh balíček Nissan Energy Solar, který zahrnuje integrované solární panely, skladovací akumulátory a systém pro domácí správu energie.