e-SALON sleduje trendy

Největší a nejlépe obsazený veletrh čisté mobility ve Střední Evropě jde s dobou. Jeho druhý ročník, který se bude konat v listopadu 2019 na letňanském výstavišti, nabídne novinky na rozšířené výstavní ploše, bohatší bude i doprovodný program.

Prezentaci výrobců a provozovatelů veřejných nabíjecích stanic pro elektromobily a infrastruktury přesuneme do haly 2. V hale 3 a 4 budou expozice automobilových a motocyklových značek prezentujících elektrické a hybridní vozy i motorky,“ upřesňuje ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Vůbec poprvé v České republice bude k vidění druhá generace modelu e-Soul a vystaven bude také první čistě elektrický crossover značky KIA, model e-Niro. Kromě dvou praktických elektromobilů přitom KIA v České republice nabízí další 3 elektrifikované modely (Niro Hybrid, Niro Plug-in Hybrid a Sportage Mild Hybrid).

Představeny budou i další elektrifikované vozy mnoha automobilových značek, které v čisté mobilitě něco znamenají. Renault se pochlubí novou generací modelu ZOE. Ford ukáže nový hybrid Mondeo. Svět užitkových vozů budou například nově zastupovat značky MAN, MAXUS, ale i další tradiční výrobci dodávek. 

Na výstavě se dále představí model Tesla 3, chybět by neměly ani elektrické novinky značky Škoda - elektromobil Citigo iV a hybridní model Superb iV. Audi ukáže nejen model e-tron, ale i plug-in hybrid Audi Q5 TFSI e.